Bandit 3D Filament
Nu 10% korting op al ons filament

Over ons

Kennis van kunststoffen
Eigenlijk praten we niet graag over ons zelf, maar we begrijpen, dat mensen graag willen weten met wie ze te maken hebben.

Wij zijn een klein productiebedrijf met meer dan 25 jaar ervaring in het extruderen van vele soorten technische kunststoffen. Inmiddels hebben wij ons gespecialiseerd in de productie van 3D filament. Momenteel produceren wij 3D filament van PLA en sinds kort ook PETG.

Wij vinden 3D printen erg leuk! En in onze ogen komt iedereen hier waarschijnlijk ooit aan toe. Daarom willen wij ons graag bezig houden met het extruderen van kunststoffen tot een kwalitatief goed filament. Hoe mooi zou het zijn als er een onderdeel van een apparaat stuk is, de leverancier ons een tekening stuurt en wij vervolgens zelf het onderdeel kunnen printen en vervangen?

Print service
Hoewel niet onze "core" business willen wij op uw verzoek graag het printen op ons nemen. We kunnen aan de hand van een schets een 3D tekening maken en na uw akkoord kan deze, of een door u zelf aangeleverde 3D tekening geprint worden. Momenteel beschikken wij over 1 printer met een printvolume van 15*15*15 cm en een printer met een volume van rond 18 cm * 30 cm hoog. Neem hierover contact met ons op via onze 
contact pagina.

Wat vinden wij belangrijk?
Het belangrijkste aan ons filament is de contstante kwaliteit. De diameter moet goed zijn, logisch toch? Het vochtpercentage mag niet te hoog zijn, de kleur moet goed zijn, maar belangrijker nog is dat er met het filament goed geprint kan worden. Iedere kleur die we maken, iedere batch wordt getest op onze eigen printers en moet bij gelijke instellingen een mooie print geven. Is dat niet het geval, wordt het filament niet verkocht.

Onze naam
Waar komt de naam Bandit vandaan? Heeft dit iets met filament te maken? NEE! Onze shetlandpony heet Bandit. Een wat eigenwijze ondeugende pony, maar een hart van goud. Zo voelen wij ons ook als het gaat om 3D print filament.
Onze PLA is geen standaard. Hoewel het print zoals ieder ander kwalitatief goede PLA, kan het na een warmtebehandeling tegen een temperatuur van ca. 100°C. De prijs is natuurlijk belangrijk, die houden we op een interessant niveau. Verwacht daarom geen luxe verpakkingen. Ons filament wordt netjes vacuum verpakt met een droogmiddel. De doos is een standaard doos, niet mooi (je doet hem waarschijnlijk toch bij het oud papier) wel functioneel.

Onze bedrijfsgegevens

IBAN Rekeningnummer:     NL51 ABNA 0829 4782 64
KVK-nummer:                     72669497
btw-nummer:                       NL001507062B25

Meer weten?
Neem contact met ons op!